Ett annorlunda möte

”Att byta ett ord eller två gjorde det lätt att gå. Alla människors möten borde vara så.”

Förra helgen hade vi en lugn och distanserad midsommar i stugan. Men plötsligt insåg vi att vi faktiskt inte var ensamma. Där, mitt ute på landet, dit nästan ingen hittar, kom plötsligt en lågt flygande luftballong över trädtopparna – rakt över hustak och altan, med tjoande munskyddsklädda människor i. Det var ett oväntat möte. Barnen vinkade för glatta livet och vi vuxna ropade till varandra. Trots alla munskydd kunde man skönja leenden i deras ögon. Där och då hade vi en riktigt rolig upplevelse tillsammans men vilka det var kommer jag nog aldrig att få veta.

Jag tror många av oss törstar efter social kontakt nu. Att få träffas, kramas, berätta historier och skratta tillsammans.

Men kanske kommer man varandra närmare än man tror i dessa tider. Det blir en familjär känsla när konsulten man pratar med på telefon samtidigt försöker hålla sin dotter sysselsatt med allehanda leksaker där hen sitter på hemmakontoret. Eller när kollegan skojar till det med maskeradglasögon på teamsmötet.

I kontrollrummet hålls vår grymma driftpersonal avskärmad från oss andra i den utsträckning det bara går. De korta möten man får kanske just på grund av att de är korta – också betyder desto mer och ger desto mer.

Jag och mina ”70+”-föräldrar i Jönköping hörs också oftare på telefon och facetime än vad vi vanligtvis gör.

Mitt i allt detta är det nya personer som börjar arbeta hos oss. Som ska lära känna nya arbetskamrater och rutiner mitt i all social distansering. Victor som är ny drifttekniker, Lars som är vår nya kraftvärmechef och Anna som är vår nya miljöcontroller på kraftvärmeverket har jag fått äran att träffa ”IRL” och jag önskar att även övriga på bolaget snart ska få möjligheten att träffa dem. De är alla så välkomna till oss och de har mycket att tillföra vår anläggning.

Jag tror det är extra viktigt i dessa tider att vara positiva mot varandra och att ge ett vänligt ord till närstående, vänner, kollegor och främlingar när vi kan.

”Att byta ett ord eller två gjorde det lätt att gå.
Alla människors möten borde vara så.”
Dikt av Hjalmar Gullberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s