Grönt är skönt tack vare bina

Bin gör en ovärderlig insats i naturen för att bevara den biologiska mångfalden. Genom vårt samarbete med en lokal biodlare drar vi vårt strå till stacken i det lokala perspektivet.

Alla känner till att bin producerar honung, men visste du att de är oerhört viktiga för naturen och ekosystemen på fler sätt? När bina flyger från blomma till blomma så sprider de pollen och hjälper växterna. Utan bin skulle vi på sikt bli utan frukt och bär i våra trädgårdar och
det skulle gapa tomt i grönsaksdisken på mataffärerna.  Att bina pollinerar växter är direkt avgörande för den biologiska mångfalden och på sikt, enligt många, avgörande för människans överlevnad.

Sedan några år tillbaka har vi ett samarbete med de lokala biodlarna Chelsea och Per Lööw. De brinner för bin och har ett antal bikupor i Karlskoga med omnejd. Här ser de till att bina mår bra och kan göra sitt viktiga jobb i naturen. De besöker dessutom ofta skolor och andra evenemang för att sprida kunskap om bin och varför de är så betydelsefulla.

Tillsammans med Chelsea och Per har vi tre egna bikupor som de sköter om. Det är ett sätt för oss att dra ett litet strå till stacken och bidra till bevarandet av den biologiska mångfalden, åtminstone lokalt. Du kan också hjälpa till genom små saker som att odla bivänliga blommor, bygga bihotell och bivattnare.

Vår vision är att Karlskoga Energi & Miljö ska bli Sveriges mest hållbara företag. Det är högt satsat men genom att bidra på olika sätt, både i smått och stort till befintliga lösningar och genom att ständigt arbeta för att hitta nya hållbara lösningar, så ska vi nå dit så småningom.

En reaktion till “Grönt är skönt tack vare bina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s